Sunday, September 16, 2007

Babi Sebagai Penangkal FRU

Siapa kata gadis Melayu tak menawan? Kiranya Jamal Abdillah adalah pujangga Melayu yang paling tajam lagi jujur pengamatanya. Gadis Melayu, pakai apa, dukong apa sekalipun, tetap mulus lagi menggoda.

Saya tidak bercadang untuk berpanjang lebar seputar betapa FRU yang gagah perkasa itu menikus bila berdepan dengan penternak haram babi - yakni, bela babi sambil langgar undang-undang perlesenan jumlah ternakan dan peraturan alam sekitar – di Melaka. Saya congak pembaca telah pun mahir subjek ini.

Begitu juga saya tidak bercadang mengaitkan prestasi kejantanan FRU yang ditunjuk di Melaka dengan usaha mereka meng-qodho kepenikusan itu di ‘pesta rusuh” di Batu Buruk Terengganu.

Cuma mesej yang saya hendak sampaikan di sini ialah saf aktivis pembangkang Malaysia, khususnya mereka-mereka dari kalangan Melayu-Islam tidak seharus berfikiran jumud dan dogmatik dalam persediaan bertembung dengan FRU.

Islam itu adalah ugama yang cukup liberal dalam hal-hal dharurat. Jika babi boleh dijadikan penangkal, azimat yang boleh melemahkan FRU, janganlah segan silu berperisai dengannya. Anda bimbang tentang haram? Fikir, samak!

Nota: Gambar asal, konteks dan penjelasan boleh dilihat di laman “kl_boleh”.

1 comment:

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


免費A片,日本A片,A片下載,線上A片,成人電影,嘟嘟成人網,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,微風成人區,成人文章,成人影城

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖