Saturday, December 02, 2006

Internet & Blog Itu Fitnah?


Kalau diamati gesaan terbaru UMNO seperti yang dibuat di bawah, bolehlah dibayangkan bahawa UMNO kini berada dalam keadaan "panas lagi pedih." Kalau tidak begitu masakan internet, khususnya blog, dituduh sebagai penyebar fitnah.

02 Disember, 2006 13:51 PM

Media Diminta Tangkis Tohmahan Internet

TEMERLOH, 2 Dis (Bernama) -- Media perdana diminta menangkis dakwaan atau fitnah yang disebarkan menerusi internet autau blog terhadap sesuatu isu atau berkaitan dasar kerajaan.

Timbalan Menteri Penerangan Datuk Ahmad Zahid Hamidi berkata dalam era langit terbuka kini, rakyat semakin mudah disogokkan dengan pelbagai maklumat menerusi media alternatif seperti internet, yang kandungannya belum pasti tepat dan benar.

"Oleh kerana kesan langit terbuka, kita dapati media alternatif seperti blog, internet misalnya mula berada di persada komunikasi kita. Kita tidak boleh sekat mereka," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Lanchang 2006 di sini malam tadi.

Ahmad Zahid turut menasihati pengusaha blog atau mereka yang menulis dalam internet agar lebih bertanggungjawab dalam menyebarkan maklumat.

"Setiap orang ada etika, ada nilai diri, kita harap pengusaha blog juga mempunyai etika," katanya.

-- BERNAMA

Fitnah apa ke bendernya, Bang oi?

Amnya blogger cuma mengulang cakap apa yang telah pun jenuh diperkatakan masyarakat. Ambillah apa juga isu masyarakat, dan pemerhati akan berjumpa isu itu diblogkan. Cuma beza dari bersembang di warung, wakaf, serambi surau, coffee house, dan lain-lain venue masyarakat bertukar fikiran, bloggers berhujah di alam maya. Yang dalam satu aspek, bloggers beronani mental dengan "hit counters" pada blog mereka.

Apakah sebenarnya yang menjadi duri dalam daging UMNO? Hakikat bahawa kebanyakan bloggers tidak bersependapat dengan pemikiran rasmi UMNO?

Kalau itulah bendanya, maka itu salah UMNO sendiri, Bang. Di segenap lapisan masyarakat, UMNO sengaja memilih Melayu yang ber-IQ rendah, hampa prinsip dan kabur maruah, lalu mempromosikan mereka sebagai pemimpin kaum. Kemudian itu UMNO mengharapkan puak-puak ini menjaguhi dan berhujah dengan penentang UMNO?

Itu penyebab pertama. Penyebab kedua ialah UMNO itu sendiri sudah dilihat rakyat sebagai hilang pertimbangan dalam banyak hal dan isu. Bercanggah dengan kekuda (stance) dan sikap umum. Ambil contoh isu Mat Rempit. Rakyat sudah mual dengan gejala ini. Sebaliknya UMNO melalui Briged Putera cuba memertabatkan gelagat buruk ini. Bila masa akan bertemunya minda rakyat dengan pemikiran UMNO?

Get real lah, Bang oi!

Bangsa Melayu kini mencari arah, menunggu kebijaksanaan, menanti kewibawaan, mengintai kerlipan idealisma dari pemimpin mereka. Tetapi mereka gagal bertemu itu semua dari saf kepimpinan UMNO. Salah siapa jika bloggers menawarkan apa yang rakyat dahagakan?

1 comment:

Anonymous said...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


免費A片,日本A片,A片下載,線上A片,成人電影,嘟嘟成人網,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,微風成人區,成人文章,成人影城

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖